Massage

Door massage voel je je een beter mens!

Wat chronische vermoeidheid veroorzaakt is niet bekend, wel weten we dat stress één van de factoren is die samengaat met vermoeidheid. Daarnaast zorgen het langdurig werken in een verkeerde houding of het veel werken voor een computer voor spier- en gewrichtsklachten. Intensief of lichamelijk zwaar werk zorgen voor een verhoogde spierspanning.

Een ontspanningsmassage is goed voor lichaam en geest. Je behoudt hiermee een goede gezondheid en komt los van de dagelijkse stress. Na een massage voel je dat je lichaam tot rust is gekomen en je weer energie hebt gekregen.

Een sportmassage verbetert de doorbloeding en stofwisseling in de spieren, hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en wordt de circulatie in de spieren verbeterd. Waardoor je lichaam sneller hersteld na een inspanning. Maar het zorgt ook voor vermindering van spierspanning en vermoeidheid.

Anders dan de naam doet vermoeden is een sportmassage niet alleen bedoeld voor sporters. Ook zwaar werk, werk waarbij je langdurig in dezelfde houding zit of repeterende werkzaamheden kunnen belastend voor je spieren zijn.

Er kunnen veel oorzaken zijn die ervoor zorgen dat je lichamelijke activiteiten (tijdelijk) beperkt worden. Een massage zorgt voor een sneller herstel en het in conditie houden van je lichaam.